به گزارش خبرگزاری مهر، کمال حیدری صبح شنبه در اجلاس معاونین بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه مسئولیت سنگینی بر روی دوش همه ما گذاشته شده است که باید از تمامی لحظه های آن در مسیر خدمت رسانی و سلامت مردم بهره کافی ببریم اظهار کرد: تقویت نظام شبکه باید در ابعاد مختلف مورد بررسی و بازنگری قرار گیرد تا بتوان به شکل بهتری در این حوزه مدیریت کرد و خدمات را به مردم ارائه داد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: تقویت نظام شبکه بهداشت در راستای افزایش کیفیت سلامت جامعه مهمترین برنامه وزارت بهداشت محسوب میشود.
وی با بیان اینکه در طول دو دهه گذشته حوزه بهداشت و سلامت مورد بی مهری قرار گرفته است و باید در دوره حاضر نسبت به رفع مشکلات و چالشهای این حوزه اقدامات موثری انجام شود تصریح کرد: در این راستا قرارگاه تقویت نظام شبکه در وزارت بهداشت تشکیل شده است و هفته آینده نخستین نشست آن، با حضور رئیس جمهور برگزار میشود.
حیدری با بیان اینکه تقویت فناوری اطلاعات و سامانهها در نظام شبکه مورد توجه ویژه قرار خواهد گرفت گفت: با اصلاح و بهبود عملکرد سامانهها ضمن مدیریت هوشمند، مدیریت منابع نیز به شکل بهتری انجام میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: در کنار توسعه نظام شبکه، دراین دوره موضوع جمعیت و رفع چالشهای این حوزه نیز مورد توجه قرار گرفته و در این راستا قرارگاه عملیاتی در سطح وزارت بهداشت و کشور تشکیل شده است تا بتوان جهشی را به صورت هدفمند در خصوص مسئله جمعیت کشور شاهد بود.
وی با بیان اینکه عزم وزارت بهداشت، بهبود زیر ساختها و تقویت مسائل درآمدها و منابع مالی است تصریح کرد: بر اساس برنامهریزی، تمامی مصوبات حوزه بهداشت و مرتبط با مراکز جامع سلامت، خانهها و مراکز بهداشت در قالب سفر ریاست جمهوری به صورت ۱۰۰ درصد به تصویب خواهد رسید تا بتوان طی امسال و سال آینده، نسبت به رفع نیازها و تقویت زیر ساختهای حوزه بهداشت اقدام کرد.
حیدری با بیان اینکه در زمینه استخدام و تبدیل وضعیت نیروهای حوزه بهداشت، نیز برنامه ریزیهای لازم صورت گرفته است اظهار کرد: باید تقویت ساختارهای مدیریتی مجموعه نیز مورد توجه قرار گیرد و در این راستا میتوان با شناسایی افراد توانمند نسبت به تقویت این حوزه موفق عمل کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه باید هدف گذاری برای تمامی برنامهها تعیین شود تا طبق زمان بندی به اهداف دست یافت افزود: همچنین ۱۸۰ پست مراقبت مرزی نیز دریافت شده است تا بتوان مرزهای کشور را به شکل مناسبی در حوزه کنترل بیماریها مدیریت کرد.
وی اظهار کرد: مسائل و نیازهای مورد نیاز در حوزه بهداشت باید در قالب کلان مناطق مورد بررسی قرار گیرد تا هر منطقه با توجه به نیازهای کلان، نسبت به برنامهریزی و رفع نیازهای آن اقدام کند.
حیدری با بیان اینکه در دوران همه گیری ویروس کرونا به دلیل تمرکز بر کنترل این بیماری، برخی از حوزهها از جمله بیماریهای غیر واگیر به ویژه دیابت، سلامت روان مغفول ماند که باید نسبت به تقویت این حوزه اقدام شود بیان کرد: سلامت معنوی، سلامت دهان و دندان و توسعه خدمات دندانپزشکی، استفاده از ظرفیت طب ایرانی و مکمل از دیگر مباحثی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
گفتنی است، نشست معاونین بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کشور طی روزهای ۱۷ الی ۱۹ اردیبهشت ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است.
نظر شما